Ponovno odmeven prestop: Ikić iz NK Fužinar v FK Željezničar

Še nedolgo nazaj je v javnosti odmeval prestop Žana Medveda iz NK Fužinar k državnemu prvaku Slovanu iz Bratislave. Sedaj pa je vodstvo kluba potrdilo še en velik prestop njihovega igralca: branilec Frane Ikić bo odslej igral za bosanskega prvoligaša, nogometni klub iz Bosne in Hercegovine z dolgoletno tradicijo – FK Željezničar. 

25-letni Zadrčan je za NK Fužinar odigral 16 srečanj in bil strelsko 3 krat uspešen. Prestop v FK Željezničar je Frane Ikić takole komentiral: ”Vsem v klubu se zahvaljujem za izkazano zaupanje: predsedniku Petru Stočku, trenerju in strokovnemu vodstvu, igralcem in navijačem. Ob prihodu v Slovenijo mi je bil Fužinar neznanka, ampak sem se hitro prepričal, da gre za urejen klub, ki raste iz dneva v dan in vlaga v svoje igralce. Ponosen sem na rezultat, ki smo ga dosegli v prvi polovici sezone, po kateri smo 4. na lestvici. Prepričan sem, da bo klub še naprej ustvarjal dobre rezultate in izpolnjeval svoje cilje.”

Frane Ikić

Novega delodajalca je Ikić prepričal z dobrimi predstavami na pripravljalnih tekmah, z njim pa so bili zadovoljni tudi v NK Fužinar. “Prestop Ikića je za klub pomemben dan in še en dokaz več, da je Fužinar velik klub! Frane je zelo kvaliteten igralec ter super fant. Zahvaljujemo se mu za njegov doprinos klubu ter mu želimo veliko uspeha v nadaljevanju njegove kariere,” je dejal predsednik NK Fužinar Peter Stočko.

Moštvo Fužinar Vzajemci s treningi in pripravami v polnem teku trenira za spomladanski del prvenstva, kjer se želi održati visoko na lestvici 2. SNL (sedaj zasedajo 4. mesto). Za njimi sta dve pripravljalni tekmi: na prvi v Voitsbergu je bil izid proti ASK Voitsberg izenačen (1 : 1), na “koroškem derbiju” proti NK Koroška Dravograd v Dravogradu pa so suvereno zmagali s 3 zadetki razlike (NK Koroška Dravograd : NK Fužinar / 1:4).

Pripravljana tekma v Dravogradu