Novice

NK Fužinar z lepo gesto v času epidemije

Na pobudo trenerske ekipe NK Fužinar smo se skupaj z vodstvom odločili s toplo malico simbolno zahvaliti vsem tistim požrtvovalnim delavcem, ki te dni zaradi svoje narave dela ne morejo ostati doma. 

Anže Pečnik, strokovni vodja kluba in Peter Stočko, predsednik, sta tako danes predala pice iz picerije Kuf'r zaposlenim v Zdravstveno - reševalnem centru Koroške, Tuš supermarketu Ravne in Sparu Ravne. 

HVALA vsem, ki delate tudi za nas v teh težkih časih, se izpostavljate in skrbite, da imamo dostop do hrane, zdravstvenih storitev ... v imenu celotnega kluba NK Fužinar!

 

 

ODPOVED VSEH AKTIVNOSTI NK FUŽINAR

Zaradi negotove situacije s širjenjem koronavirusa (SARS-CoV-2) Nogometna zveza Slovenije z današnjim dnem prekinja vsa tekmovanja pod svojim okriljem.

Tudi znotraj nogometne šole Fužinar odpadejo vsi treningi in ostale načrtovane aktivnosti VSEH SELEKCIJ: od petka, 13. marca dalje.

O nadaljnjih korakih vas bomo obveščali sproti.

Hvala za razumevanje!

 

 

OBVESTILO za vse člane nogometne šole in njihove skrbnike

Zaradi preventive in širjenja novega koronavirusa (SARS-CoV-2) ter generalnih napotkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) vam sporočamo naslednje. 

👉 Igralci in igralke naj prihajajo na treninge že oblečeni v opremo, v kateri bodo trenirali (naj se ne zadržujejo v garderobah).

👉 Tuširanje in zadrževanje igralcev v prostorih garderob je do nadaljnega odsvetovano.

👉 Vsak igralec/igralka naj poskrbi za svojo pijačo, napitki se naj ne delijo.

👉 Upoštevajo se naj pravila higiene kašlja.

👉 V primeru uporabe garderobe naj bodo okna odprta in prostor prezračen.

👉 Izogibajte se tesnim stikom z ljudmi, ki imajo povišano telesno temperaturo in kihajo ter kašljajo.

👉 Ne dotikajmo se oči, ust in nosu.

‼️V primeru, da je igralec ali igralka bolana, naj ostane doma, na trening naj pridejo izključno zdravi otroci.

‼️ Ob prihodu na trening in odhodu iz njega si naj vsak temeljito umije roke z vodo in milom.

Prosimo upoštevajte napisano in prenesite informacije na vaše otroke. Hvala.

OBVESTILO glede ravnanja z zvezi s koronavirusom

OBVESTILO STARŠEM IN ZAKONITIM ZASTOPNIKOM ČLANOV NOGOMETNE ŠOLE

Dragi starši ter zakoniti zastopniki članov nogometne šole, obveščamo vas, da redno sledimo informacijam glede širitve koronavirusa ter priporočljivega in zahtevanega ravnanja.

V skladu s tem smo se odločili, da se ne bomo udeležili turnirjev v tujini, treningi nogometne šole ter prijateljske tekme pa se bodo zaenkrat odvijale nemoteno.

Ekipa NK Fužinar

 

OBVESTILO VSEM NAVIJAČEM GLEDE TEKEM 2. SNL

Nadaljevanje 2. SNL pred PRAZNIMI TRIBUNAMI! 

Vse podpornike in navijače kluba obveščamo, da bodo do preklica vse tekme pod organizacijo Nogometne zveze Slovenije ODIGRANE BREZ GLEDALCEV.

Nogometna zveza Slovenije je namreč na kolegiju predsednika NZS sprejela ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom (SARS-CoV-2).

Pravila veljajo do nadaljnjega oziroma do preklica. O morebitnih spremembah vas bomo sproti obveščali.

Bomo pa v ekipi NK Fužinar ažurno poročali s tekem, da boste obveščeni o rezultatih! 

Aktivnosti med 6. in 8. marcem

Prvi marčevki vikend bo športno pester.

 

Petek, 6. marec

U11 / Ravne na Koroškem, balon, prijateljska tekma, NK Slovenj Gradec, 16.30

 

Sobota, 7. marec

U15 / Kidričevo, trening tekma

Fužinar Vzajemci / Športni park Radomlje, 20. krog SNL, Kalcer Radomlje, 15.00

 

Nedelja, 8. marec

U13 / Globasnica, trening tekma, SVG Bleiburg

U15 / Globasnica, trening tekma

Razpored tekem 2. SNL 20.-30. krog

V soboto 7. marca se začenja spomladanski del prvenstva 2. Slovenske nogometne lige. Med 20. in 30. krogom se bo odvilo 11 tekem, od tega bodo 4 odigrane pri nas na Ravnah, na domačih tleh.

Vabljeni k navijanju! #mismofužinar

Aktivnosti med 26. februarjem in 1. marcem

Sreda, 26. februar

U19 / Velenje, prijateljska tekma, NK Šmartno

 

Petek, 28. februar

U15 / Velenje, trening tekma

U17 / Velenje, prijateljska tekma, NK Rudar

 

Sobota, 29. februar

Fužinar Vzajemci / Krško, zadna pripravljalna tekma, NK Krško 

 

Nedelja, 1. marec

U9 / Slovenj Gradec, turnir

U13 / Slovenj Gradec, turnir

U19 / prijateljska tekma, NK Peca

                       

K NK Fužinar prihaja grški igralec slovitega kluba AEK Atene

Naš nogometni klub Fužinar se ponaša z odmevno okrepitvijo znotraj članske ekipe Fužinar Vzajemci: moštvu se je pridružil nekdanji kapetan slovitega kluba AEK iz Aten, ki je lansko sezono igral tudi v ligi prvakov. Giannis Tsivelekidis je s klubom podpisal profesionalno pogodbo. Zimski prestopni rok je bil za naš Fužinar pester in uspešen, zato z zagonom in dobro pripravljeni čakamo začetek spomladanskega dela prvenstva!  

Kapetan mlade ekipe AEK AteneGiannis Tsivelekidis, je zadnjo sezono kot posojen igralec igral v 2. grški ligi. Mladi centralni branilec je s klubom podpisal profesionalno pogodbo in je projekt kluba za prihodnost. Na Ravne na Koroškem sta ga pripeljala managerja Saša Ćuk in zelo poznano nogometno ime Bruno Cirillo. Bruno je med drugim v svoji bogati karieri igral tudi za Inter. 

Giannis Tsivelekidis

“Verjetno si navijači našega kluba in pa pristaši nogometa na Koroškem v preteklosti niti slučajno niso predstavljali, da bo nekoč za Fužinar zaigral igralec iz slovitega grškega kluba. Vendar zame in za klub to ni presenečenje. Gre za enega izmed prvih korakov v nadgradnji našega kluba, v katerem ustvarjamo profesionalno okolje za mlade nogometaše. Veseli smo, da je tako nadarjen nogometaš spoznal naš klub kot okolje, v katerem lahko napreduje in naredi korak naprej v karieri. Glede na pestro dogajanje v zimskem prestopnem roku se sedaj vsi skupaj veselimo začetka nadaljevanja prvenstva,” je ob prihodu novega igralca dejal Peter Stočko, predsednik kluba.

Saša Ćuk, Giannis Tsivelekidis, Peter Stočko, Bruno Cirillo

S prihodom Tsivelekidisa je moštvo Fužinar Vzajemci po pestrem zimskem prestopnem roku kompletno. Klubu so se nedavno pridružili tudi nekateri ostali perspektivni igralci. 

  • Matej Potokar, 3. strelec lige ter nekdanji reprezentant U19, ki je že kot mladinec zaigral v prvi slovenski ligi – gre za enega najboljših ofenzivnih vezistov lige zadnjih let. Kljub svoji mladosti je Matej v drugi ligi zbral že 113 nastopov in dosegel zavidljivih 34 zadetkov.
  • Juš Štusej, obetaven mlad vezist, ki je na posoji iz NK Celja. Štusej je v jesenskem delu sezone nastopil na petih tekmah v prvi ligi. V preteklosti je tudi nosil dres slovenskih reprezentanc mlajših selekcij.
  • Anton Rogina, odličen vezist, ki je na Fužinar prišel iz Aluminija, kjer je odigral že 33 prvoligaških tekem. 
  • Ranko Moravac, drugi strelec Fužinarja v lanski sezoni, ki se je vrnil na klub. Ko je Fužinar v sezoni 2018/2019 dosegel odlično 6. mesto, je eno vidnejših vlog z 9 doseženimi zadetki odigral prav Ranko Moravac. Gre za odličnega ofenzivnega igralca, ki je domačim navijačem vsekakor ostal v spominu. 

NK Fužinar pa je nedavno okrepil tudi strokovno vodstvo: klubu se je pridružil na Koroškem dobro poznani trener Davor Previšić, ki je prevzel funkcijo prvega pomočnika glavnega trenerja Mihaela Bukovca. Previšič kot trener deluje že 18 let. Izkušnje je pridobival in delil v številnih nogometnih klubih: NK TAB Akumulator, NK Peca, Korotan Prevalje, ŽNK Radomlje, v tujini pa v klubih SAK Klagenfurt/Celovec in Wolfsberger AC, ki je udeleženec evropske lige, kjer je Previšić deloval tudi nazadnje. Treniral je vse selekcije od U10 pa do članskih ekip. 

Nedavni prestopi iz kluba ter v NK Fužinar dokazujejo, da so ambicije kluba visoke, saj se bo moštvo Fužinar Vzajemci trudilo obdržati visoko na lestvici druge slovenske lige.

 

VIDEO IZJAVA GIANNISA TSIVELEKIDISA

https://www.youtube.com/watch?v=vAWfMslZDIg

 

VIDEO IZJAVA BRUNA CIRILLA

https://www.youtube.com/watch?v=IQns439dda8

Aktivnosti med 12. in 16. februarjem 2020

SREDA, 12. februar

Fužinar Vzajemci / Prevalje, prijateljska tekma, St. Michael ob Bleiburg, 18.30

 

PETEK, 14. februar

U19 / Celovec, prijateljska tekma, SAK Klagenfurt

 

SOBOTA, 15. FEBRUAR

U9 / Feldkirchen, turnir

U11 / Wolsfberg, turnir

Fužinar Vzajemci / Prevalje, prijateljska tekma, NK Šmartno, 13.00

 

NEDELJA, 16. FEBRUAR

U7 / Dravograd, ekipa 2, zimska liga 

U8 / Feldkirchen, turnir

U12 in U13 / Wolsfberg, turnir

Ponovno odmeven prestop: Ikić iz NK Fužinar v FK Željezničar

Še nedolgo nazaj je v javnosti odmeval prestop Žana Medveda iz NK Fužinar k državnemu prvaku Slovanu iz Bratislave. Sedaj pa je vodstvo kluba potrdilo še en velik prestop njihovega igralca: branilec Frane Ikić bo odslej igral za bosanskega prvoligaša, nogometni klub iz Bosne in Hercegovine z dolgoletno tradicijo – FK Željezničar. 

25-letni Zadrčan je za NK Fužinar odigral 16 srečanj in bil strelsko 3 krat uspešen. Prestop v FK Željezničar je Frane Ikić takole komentiral: ”Vsem v klubu se zahvaljujem za izkazano zaupanje: predsedniku Petru Stočku, trenerju in strokovnemu vodstvu, igralcem in navijačem. Ob prihodu v Slovenijo mi je bil Fužinar neznanka, ampak sem se hitro prepričal, da gre za urejen klub, ki raste iz dneva v dan in vlaga v svoje igralce. Ponosen sem na rezultat, ki smo ga dosegli v prvi polovici sezone, po kateri smo 4. na lestvici. Prepričan sem, da bo klub še naprej ustvarjal dobre rezultate in izpolnjeval svoje cilje.”

Frane Ikić

Novega delodajalca je Ikić prepričal z dobrimi predstavami na pripravljalnih tekmah, z njim pa so bili zadovoljni tudi v NK Fužinar. “Prestop Ikića je za klub pomemben dan in še en dokaz več, da je Fužinar velik klub! Frane je zelo kvaliteten igralec ter super fant. Zahvaljujemo se mu za njegov doprinos klubu ter mu želimo veliko uspeha v nadaljevanju njegove kariere,” je dejal predsednik NK Fužinar Peter Stočko.

Moštvo Fužinar Vzajemci s treningi in pripravami v polnem teku trenira za spomladanski del prvenstva, kjer se želi održati visoko na lestvici 2. SNL (sedaj zasedajo 4. mesto). Za njimi sta dve pripravljalni tekmi: na prvi v Voitsbergu je bil izid proti ASK Voitsberg izenačen (1 : 1), na “koroškem derbiju” proti NK Koroška Dravograd v Dravogradu pa so suvereno zmagali s 3 zadetki razlike (NK Koroška Dravograd : NK Fužinar / 1:4).

Pripravljana tekma v Dravogradu

VPIS V NOGOMETNO ŠOLO - TUDI DEKLETA!

Vpiši se v nogometno šolo NK Fužinar in treniraj skupaj z več kot 100 otroci pod vodstvom usposobljenih trenerjev. Edini na Koroškem imamo tudi selekcije deklet. Izpolnite vpisnico in jo pošljite na email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prenesi vpisnico

 

NK Fužinar

Na gradu 6,
SI-2390 Ravne na Koroškem

Telefon: +386 (0)31 670 564
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Stadion