K NK Fužinar prihaja grški igralec slovitega kluba AEK Atene

Naš nogometni klub Fužinar se ponaša z odmevno okrepitvijo znotraj članske ekipe Fužinar Vzajemci: moštvu se je pridružil nekdanji kapetan slovitega kluba AEK iz Aten, ki je lansko sezono igral tudi v ligi prvakov. Giannis Tsivelekidis je s klubom podpisal profesionalno pogodbo. Zimski prestopni rok je bil za naš Fužinar pester in uspešen, zato z zagonom in dobro pripravljeni čakamo začetek spomladanskega dela prvenstva!  

Kapetan mlade ekipe AEK AteneGiannis Tsivelekidis, je zadnjo sezono kot posojen igralec igral v 2. grški ligi. Mladi centralni branilec je s klubom podpisal profesionalno pogodbo in je projekt kluba za prihodnost. Na Ravne na Koroškem sta ga pripeljala managerja Saša Ćuk in zelo poznano nogometno ime Bruno Cirillo. Bruno je med drugim v svoji bogati karieri igral tudi za Inter. 

Giannis Tsivelekidis

“Verjetno si navijači našega kluba in pa pristaši nogometa na Koroškem v preteklosti niti slučajno niso predstavljali, da bo nekoč za Fužinar zaigral igralec iz slovitega grškega kluba. Vendar zame in za klub to ni presenečenje. Gre za enega izmed prvih korakov v nadgradnji našega kluba, v katerem ustvarjamo profesionalno okolje za mlade nogometaše. Veseli smo, da je tako nadarjen nogometaš spoznal naš klub kot okolje, v katerem lahko napreduje in naredi korak naprej v karieri. Glede na pestro dogajanje v zimskem prestopnem roku se sedaj vsi skupaj veselimo začetka nadaljevanja prvenstva,” je ob prihodu novega igralca dejal Peter Stočko, predsednik kluba.

Saša Ćuk, Giannis Tsivelekidis, Peter Stočko, Bruno Cirillo

S prihodom Tsivelekidisa je moštvo Fužinar Vzajemci po pestrem zimskem prestopnem roku kompletno. Klubu so se nedavno pridružili tudi nekateri ostali perspektivni igralci. 

  • Matej Potokar, 3. strelec lige ter nekdanji reprezentant U19, ki je že kot mladinec zaigral v prvi slovenski ligi – gre za enega najboljših ofenzivnih vezistov lige zadnjih let. Kljub svoji mladosti je Matej v drugi ligi zbral že 113 nastopov in dosegel zavidljivih 34 zadetkov.
  • Juš Štusej, obetaven mlad vezist, ki je na posoji iz NK Celja. Štusej je v jesenskem delu sezone nastopil na petih tekmah v prvi ligi. V preteklosti je tudi nosil dres slovenskih reprezentanc mlajših selekcij.
  • Anton Rogina, odličen vezist, ki je na Fužinar prišel iz Aluminija, kjer je odigral že 33 prvoligaških tekem. 
  • Ranko Moravac, drugi strelec Fužinarja v lanski sezoni, ki se je vrnil na klub. Ko je Fužinar v sezoni 2018/2019 dosegel odlično 6. mesto, je eno vidnejših vlog z 9 doseženimi zadetki odigral prav Ranko Moravac. Gre za odličnega ofenzivnega igralca, ki je domačim navijačem vsekakor ostal v spominu. 

NK Fužinar pa je nedavno okrepil tudi strokovno vodstvo: klubu se je pridružil na Koroškem dobro poznani trener Davor Previšić, ki je prevzel funkcijo prvega pomočnika glavnega trenerja Mihaela Bukovca. Previšič kot trener deluje že 18 let. Izkušnje je pridobival in delil v številnih nogometnih klubih: NK TAB Akumulator, NK Peca, Korotan Prevalje, ŽNK Radomlje, v tujini pa v klubih SAK Klagenfurt/Celovec in Wolfsberger AC, ki je udeleženec evropske lige, kjer je Previšić deloval tudi nazadnje. Treniral je vse selekcije od U10 pa do članskih ekip. 

Nedavni prestopi iz kluba ter v NK Fužinar dokazujejo, da so ambicije kluba visoke, saj se bo moštvo Fužinar Vzajemci trudilo obdržati visoko na lestvici druge slovenske lige.

 

VIDEO IZJAVA GIANNISA TSIVELEKIDISA

https://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/watch?v=vAWfMslZDIg

 

VIDEO IZJAVA BRUNA CIRILLA

https://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/watch?v=IQns439dda8