Prvenec novincev za prvo zmago v 2.SNL

Prvenec novincev za prvo zmago v 2.SNL

Po dobri predstavi v Ljubljani in nesrečnem porazu proti Iliriji v prejšnjem kolu je varovance trenerja Osmanovića čakal star znanec iz prešnje sezone NK Rogaška. Pred okoli 300 gledalci so tekmo bolje pričeli nogometaši Fužinarja. Tako so domači povedli že v 13. minuti po lepi podaji do Fasvalda je le ta prodrl v kazenski prostor in se znašel iz oči v oči z vratarjem gostov, ki je žogo odbil na 5 metrov. Akcijo je spremljal novinec v vrstah Fužinarja Rokavec, ki žogo pospravil mimo dveh gostujočih branilcev v mrežo.

Po prejetem zadetku so gostje vzpostavili ravnotežje in celo prevzeli rahlo pobudo. Nogometaši Fužinarja so priđli do nekaj obetajočih situacij a so bili pri zadnji podaji premalo natančni. Gostje so izkoriščali za hitre protinapada vendar resneje vratrja Curanovića niso ogrozili. Tako je bilo vse do 45. minute ko je sledil infarkten zaključek. Najprej so imeli gostje prosti strel z desne strani kakšnih 40  metrov od vrat Fužinarja. Sledil je predložek na levo stran kazenskega prostora, kjer je gostujoči igralec lepo  centriral na 5m Čuček pa je z glavo premagal nemočnega Curanovića. Šok za domače pa ni trajal dolgo. S sredine so odločno krenili proti vratom gostov. Gostje so naredili prekršek levo kakšnih 40 metrov od vrat. Sledil je predložek v kazenski prostor žoga je nekako prišla do Jelića, ki je močno streljal z desne strani. Vratar je žogo uspel odbiti, a le do novega komandanta domače obramče Nemanje Gajića, ki je žogo s plasiranim natančnim strelom poslal v mrežo. Sledil je žvižg sodnika in konec prvega polčasa. Preed začetkom 2. polčasa so gostje opravili prvo menjavo in prevzeli rahlo pobudo. Pripravili so si tudi prvo priložnost v ndaljevanju, zopet iz prekinitve. Po prekršku na levi strani so gostje dobro izvedli prosti strel, kjer je bil zopet najvišji napdalec Rogaške, ki je žogo lepo usmeriv v tla proti vratom. Ko so vsi že videli žogo v mreži pa je zanesljivi Curanović pokazal zakaj je prišel na Ravne in z izrednim posredovanjem žogo izbil in preprečil zanesljivi zadetek. Sledile so menjave tudi v domači vrsti, tako je najprej Kobold zamenjal Verhovnika nato pa še predsednik Stočko Fasvalda.

Sledile so priložnosti domačih, da dokončno odločijo tekmo. Najprej sta Stočko in Pečnik z dvojno podaljo lepo izigrala nogometaše Rogaške, Pečnik je sam krenil proti gostujočemu vratarju, streljal a zatresel le zunanji del mreže. Iz prostega strela z 35m je Kobold lepo podal pred vrata gostov domači napadalci pa so bili za las prekratki. Po izvedenm gol autu je igralec tekme Celner prestregel eno izmed mnogih žog in sam krenil proti vratom gostov, kjer je preigral vratarja a ga je gostujoči branilec dovolj oviral da ni mogel udariti na gol.  Pred koncem tekme je dobil priložnost še Acman, ki je zamenjal Kovača. Sodniška trojka, ki žal ni imela svojega najbolšega dne je zaključila tekmo preden je uspel Stočko streljati iz sredine proti praznim vratom gostov, ki so vse moči usmerili v napad a je tokrat volja in borbenost nogometašev Fužinarja poskrbela, da so točke ostale doma. Veselje na tribunah in igrišču je bilo prvi zmagi je bilo veliko.

Črno piko si zaslužijo "navijači", ki si želijo očitno Fužinar zopet v najnižji in niso plačali vstopnine. Prav tako si grajo zasluži Zavod ZKŠTM, ki s svojim nedelom otežuje organizacijo tekem v 2.SNL ter delovanje nogometne šole NK Fužinar.

V naslednjem kolu nogometaše Fužinarja čaka težko gostovanje v Lendavi.