Treniramo tudi doma!

V času epidemije, zaradi katere smo bili primorani odpovedati vse treninge naše nogometne šole ter naše članske ekipe Fužinar Vzajemci, (mladi) nogometaši trenirajo doma. 

Kako se treningi odvijajo in kakšni so odzivi?

“Z ukrepi vlade in NZS smo takoj prenehali z ekipnimi treningi. Od 13. marca dalje fantje trenirajo po individualnemu programu, ki smo jim ga sestavili v strokovnemu štabu kluba. Prvi program je vseboval treninge vzdržljivosti, osnovne moči, koordinacijo in gibljivost. Ker niti približno nismo vedeli, kako dolgo bodo ukrepi veljali in smo vsi upali, da se v kratkem zopet vse vrne v normalne tirnice, smo bili primorani izdelati vadbo za naprej ... Nov program temelji na hitrostni vzdržljivosti in eksplozivnosti. Upamo, da kaj kmalu Vlada RS omili ukrepe in polni optimizma v kratkem pričnemo z moštveno vadbo in da se prvenstvo lahko odigra. Obeti so lepi ...”

Mihael Bukovec, trener članske ekipe Fužinar Vzajemci

 

»Vsi trenerji nogometne šole Fužinar so v stiku s svojimi igralci in igralkami oziroma njihovimi starši. V prvi vrsti nas seveda zanima, če naši varovanci in varovanke ter njihove družine v dani situaciji ostajajo zdravi. Istočasno skušamo naše nogometaše spodbuditi k individualnemu delu doma, vseskozi smo jim na voljo za kakršnokoli pomoč in vprašanja. Za vsako selekcijo posebej smo tudi pripravili vaje za trening doma. Številni člani zares pridno trenirajo ter čas #ostanidoma izkoriščajo za utrditev svojega karakterja in želje po individualnem napredku, s programi, ki jih prejmejo, pa naredijo korak naprej v svojem tehničnem znanju in fizični pripravljenosti.

Redna je komunikacija tudi na relaciji klub - trenerji in trenerji - trenerji. Debatiramo o nadaljnjem razvoju kluba in delu na igrišču.« 

Anže Pečnik, strokovni vodja NK Fužinar