Pred začetkom spomladanskega dela

Pred začetkom spomladanskega dela

Intervju s predsednikom NK Fužinar Petrom Stočkom

Dobro leto je odkar ste prevzeli mesto predsednika NK Fužinar, v tem času je klub dosegel največji uspeh v zgodovini kluba uvrstitev v 2. SNL. Kako ocenjujete delovanje v preteklem letu in trenutno stanje v klubu v članskem moštvu ter nogometni šoli?

Ja res je za nami je burno leto polno čustev in lepih trenutkov ko smo z kadrom in ekipo katera je peljala prelepo zgodbo zadnjih 5 let naredili največji uspeh kluba v zgodovini in se uvrstili v drugo ligo. Sledilo je poletje ko smo se na željo našega takrat zelo uspešnega trenerja Nika Podvinskega poslovili od njega ter začeli sestavljati ekipo za 2 ligo. Hitro je prišla tudi realnost, ko je bilo potrebno v kratkem času zagotoviti in pripraviti pogoje za delovanje v drugi ligi, kar vsekakor ni mali zalogaj. Za vodstvo kluba so bili to zelo naporni trenutki, katere pa smo uspešno prebrodli, za kar bi se rad še posebej zahvalil Janko Pešlu in Rajko Prazniku ter Bojanu Jehartu in Tone Francu s katerimi smo uspešno zaključili vse potrebno. Trenutno stanje v klubu je stabilno in pozitivno. Člansko moštvo je popolnjeno ekipa je sestavljena in z odličnim trenerje Osmanovićem smo pripravljeni na boj za obstanek v ligi. Nogometna šola se počasi dviguje na nivo katerega si želimo. V zadnjem letu smo popolnili tudi vse selekcije in tako trenutno v naši nogometni šoli trenira preko 180 fantov in deklet.

Moštvo se je v zimskem prestopnem roku močno okrepilo z igralci izven Koroške regije, zakaj ste se odločili za ta korak?

V začetku prvenstva smo vse sile usmerili v domač kader oziroma v kader s katerim smo osvojili napredovanje iz 3 lige. Moštvo smo priključili 5 novih fantov in tako smo bili prepričani, da bomo lahko glede na to da se je v 2 ligo uvrstilo kar 8 novih klubov s tem kadrom konkurenčni. Kar hitro se je pokazalo, da je potrebno za konkurenčno nastopanje v 2 ligi dosti več, oziroma da z kadrom kjer je večini igralcev nogomet predstavljal hobi in so bili poleg nogometa seveda polno zaposleni v svojih službah to predstavljalo prevelik zalogaj, kar je seveda tudi normalno. Me pa veseli dejstvo, da smo kljub temu uspeli že ustvariti in lansirati kar nekaj domačinov, ki uspešno igra na nivoju druge lige tu mislim predvsem na Vrhovnika, Vrabiča, Fasvalda, Celnerja,Jelića, Zamernika itd... Vsak korošec, ki igra redno v drugi slovenski ligi je lahko ponosen in ima potencial za uspeh. Primorani smo bili poiskati nove moči, predvsem v mladih fantih katerih ambicije so nekoč igrati dosti višje od 2 lige in jim denar v tem trenutku ni v prvem planu. Tako smo sedaj sestavili moštvo katero bo lahko zelo dostojno konkuriralo klubom v drugi ligi in bo na koncu tudi doseglo cilj obstanka v 2 ligi.

Kako je s finančnim stanjem v klubu, okrepitve najbrž predstavljajo kar precejšen zalogaj za klub?

Klub stoji na zelo zdravih temeljih in je eden bolje urejenih klubov v Sloveniji. Filozofija kluba in trenerja sloni na mladih fantih ki imajo ambicije da bodo nekoč od nogometa živeli. Se pravi naš cilj je v klub pripeljati čim več talentov željnih dokazovanja, ki so pripravljeni na igrišču pustiti srce. To nam zelo dobro uspeva saj smo v tem prestopnem roku pripeljali igralce za katere sem prepričan, da jih čaka lepa prihodnost v nogometu. Seveda pa jim je klub na tej poti pripravil vse potrebne pogoje, da jim tudi uspe. Fantje imajo profesionalnega trenerja, možnost treniranja dvakrat dnevno, možnost uporabe fitnesa, bazena, savne, fizioterapevtke, možnost individualnega treninga skratka vse potrebno za uspeh... Menim da predvsem v teh pogledih in dejstvu da je 2 liga zelo močna in idealna za mlade fante smo trenutno eden najbolj primernih klubov za razvoj in uspeh mladega igralca. Torej same okrepitve ne predstavljajo takšnega finančnega bremena kot mogoče izgleda na prvi pogled. Seveda pa veliko k temu pripomore vodstvo kluba, ki odlično balansira in vodi celoten klub. Tu bi predvsem pohvalil in izpostavil bivšega predsednika Rajka Praznika s katerim se odlično dopolnjujeva.

Kaj se dogaja z ljubljencem domačega občinstva Kristijanom Celnerjem kakšen je njegov trenutni status?

Naš "Ciki" trenutno še vedno zdravi poškodbo iz lanskega leta in se še ni pridružil treningom prve ekipe. Je eden redkih nogometašev, ki je pokazal da ima kvalitete in sposobnosti igranja v prvi ligi, če se bi njegova nogometna pot v mladosti odvijala v drugi smeri. Seveda z svojo borbenostjo še vedno izstopa na zelenicah in dokazuje da mu druga liga ne predstavlja prevelikega izziva. Trenutno ima kar nekaj obveznosti tudi v družinskem življenju, vendar sem prepričan in si osebno tudi zelo prizadevam, da se nam čim prej pridruži in pomaga pri dosegu našega cilja.

Kakšni so cilji članskega moštva v tej in naslednji sezoni?

Cilj moštva je obstanek v 2 ligi ter izdelati čim več igralcev, ki bodo lahko igrali na tem nivoju in višje ter poskusiti vpeljati v prvo moštvo kakšnega mladinca iz nogometne šole.

Kakšne ambicije ima klub z nogometno šolo in ženskim nogometom?

Ambicije kluba so zelo povezane predvsem z razvojem nogometne šole, pod katero spada seveda tudi ženski nogomet. Trenutno smo v tranziciji in sprememb v nogometni šoli, kjer smo lansko leto že naredili velik korak naprej z vključitvijo Sama Vidoviča kot novega strokovnega vodjo, prav tako smo priključili mladega nadarjenega trenerja Mihaela Bukovca kateri ima prav tako bogate igralske in trenerske izkušnje, trenerskemu štabu se je priključil tudi nekdanji odlični napadalec Robert Zec, torej naš cilj je pripeljati in dopolniti trenutni trenerski kader z čim več trenerji ki bodo sposobni dvigniti klub na najvišjo raven. Samo Vidovič je tudi najzaslužnejši, da bomo kot kaže po mnogo letih imeli v nogometni šoli popolno piramido od selekcij U7 do U19. V nogometno šolo smo vključili tudi Bogdana Tušeka ki je že prinesel nov svež veter in nam lahko veliko pomaga z svojimi bogatimi izkušnjami na področju športa in podjetništva.

In še za konec kako dolgo vas bomo še gledali na zelenicah in kje vidite NK Fužinar čez 5 let?

Ja ob tem vprašanjem se vedno nasmejim. Kot sem že dejal menim, da dokler se bom čutil sposobnega pomagati bom pomagal tudi na igrišču. Sem pa vesel dejstva, da so fantje na vedno višji ravni in vedno kakovestnejši, kar pomeni da mi ne bo več potrebno igrati tako pomembne vloge kot v preteklosti bom pa z veseljem še poskrbel za kakšno "izven serijsko potezo" za naše navijače:). Moje sanje so, da bi bil Fužinar čez 5 let v prvi kadetski in mladinski ligi ter da bi lahko poskrbeli za razvoj mladih nogometašev in nogometašic na naj višji možni ravni. Seveda pa si želim tudi da bi naše člansko moštvo čez pet let igralo v 1 ligi in da meni ne bi bilo potrebno igrati:), malo za šalo in VELIKO ZA RES.