Tekmujemo v novem olimpijskem športu

Tekmujemo v novem olimpijskem športu

V olimpijskem letu 2024 se bomo na pobudo Skupine SIJ pomerili v novem olimpijskem športu – skrbi za našo prihodnost. V tem športu lahko tekmujemo prav vsi, zato vabljeni v našo ekipo!

“Rešimo” vezalke!
Pridružujemo se trajnostni akciji reševanja vezalk. Vezalke so pomemben del športne opreme in po navadi skupaj z obutvijo poražene končajo v smeteh, čeprav bi jih lahko uporabljali dlje kot obutev. Predstavljajo tudi velik izziv za reciklažo, saj so običajno narejene iz materialov, ki vsebujejo težko razgradljivo mikroplastiko. 

Trajnostna zapestnica kot priročen opomnik
Zato bomo s skupnimi močmi iz upokojenih čevljev rešili naše soigralke – vezalke, ki so še v dobri kondiciji, in jim podarili novo življenje v olimpijski zgodbi. Na novo bodo zaživele kot trajnostne zapestnice, ki bodo priročen opomnik, da le skupaj – kot ekipa – lahko dosegamo trajnostne zmage.

Trajnost je ekipni šport
Ker gre pri trajnosti za ekipni šport, vabimo vse člane kluba, podpornike, navijače, da okrepite našo ekipo. Če imate doma odslužene čevlje, “rešite” iz njih vezalke, ki so bile z vami na poti do pomembnih zmag.  

Rešene vezalke oddajte v zbirno škatlo na sedežu kluba do 17. 5. 2024.
Morda bo prav iz vaših vezalk nastala zapestnica, s katero bomo obdarili tudi slovenske olimpijce v Parizu. 

Veselimo se sotekmovalcev v novi olimpijski disciplini – skrbi za prihodnost.